«Αλήθειες – Ψέματα», 2016


Διημερίδα: «Έρως – Αντέρως, Αλήθεια – Ψέματα», 2016


«Έρως – Αντέρως: Αλήθειες – Ψέματα», 2016 


Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα» σας προσκαλεί στη διημερίδα: «Έρως – Αντέρως: Αλήθειες – Ψέματα», 2016, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Σκοπός της διημερίδας είναι μέσα από διεπιστημονική και καλλιτεχνική προσέγγιση να φέρουμε στο προσκήνιο ένα ξεχασμένο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό μύθο και να γίνει μια προσπάθεια να καταγραφούν τα πρόσωπα του Έρωτα και του Αντέρωτα διαχρονικά, πρόσωπα που γεννήθηκαν από τη σημαντικότερη ίσως ανάγκη του ανθρώπου να εμπιστευτεί το απρόβλεπτο, δίνοντας νόημα στη ζωή του και συνέχεια στον εαυτό του. Ίχνη των δύο αυτών μυθικών προσώπων εντοπίσαμε σε μαρμάρινη πλάκα που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (Ρωμαϊκή περίοδος) και στην Κρήνη Μοροζίνη.

Η μεγάλη  και θερμή ανταπόκριση  που είχαμε στην περυσινή  συνάντηση  του Έρωτα – Αντέρωτα, μας κάνει να πιστεύουμε ότι η σχεδιαζόμενη διημερίδα θα σηματοδοτήσει τη θεμελίωση στην πόλη μας ενός ετήσιου, βιώσιμου θεσμού με θέμα τον  «Έρωτα – Αντέρωτα» που θα απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα και θα γίνει πόλος έλξης σημαντικών και καινοτόμων εκδηλώσεων Τέχνης αλλά και Επιστημονικών – Φιλοσοφικών προσεγγίσεων και προβληματισμών.

H διημερίδα θα συμβάλλει   σε μια ουσιαστική διερεύνηση αυτού του τόσο σημαντικού (πανανθρώπινα και διαχρονικά) θέματος και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία καθιέρωσης στην πόλη μας μιας ετήσιας συνάντησης επιστημόνων, φιλοσόφων και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Η διημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια, μουσικά δρώμενα, ποίηση, θέατρο και χορό.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα»
Μαρία Αλατζόγλου, ψυχολόγος, Msc


Περισσότερες πληροφορίες…

Πρόγραμμα Διημερίδας
«Έρως – Αντέρως, Αλήθειες – Ψέματα», 2016 [πρόσκληση]
«Έρως – Αντέρως, Αλήθειες – Ψέματα», 2016 [βίντεο]
♥ «Έρως – Αντέρως», Ιστορική Αναδρομή [βίντεο]
«Καλό Μεσημέρι» [βίντεο]
Πρώτη ανακοίνωση
Αίτηση συμμετοχής συντονιστή/ εισηγητή

eros-anteros2-prosklisi eros-anteros2-afisa